BLED, TRIGLAVSKA CESTAPodroben opis
131 m², samostojna, zgrajena l. 1700, 424 m² zemljišča, P+1, Stara kmečka hiša, bližina Blejskega jezera, unikatni kosi pohištva, velik vrt z južno orientacijo, bližina novozgrajene severne obvoznice, prodamo. Cena: 195.000,00 EUR

Posredujemo pri prodaji stare kmečke hiše, zgrajene okrog leta 1700, ki je od  Blejskega jezera oddaljena le 1 kilometer.

Etažnost objekta je pritličje + nadstropje + neizkoriščeno podstrešje. Iz javno dostopnih evidenc izhaja, da znaša neto povšina stavbe 131,3 m².

Vhod v deloma vkopano pritličje se nahaja na severnem delu stavbe. V spodnjem delu se nahaja veža, prehodni prostor v katerem se nahaja kurišče stare kmečke peči shramba, kopalnica, kuhinja in »hiša« kot so imenovali osrednji prostor stavbe v starih časih.

Po stopnišču, ki je še prvotno in v celoti ohranjeno se dostopa v zgornji del stavbe. S stopnišča se dostopa najprej v manjšo sobo, v tistih časih imenovano tudi »kujavnik«. Iz hodnika, ki trenutno služi kot kuhinja z jedilnico se dostopa do glavne spalnice in do zunanjega prostora za spravilo sena, ki služi kot zaprta pokrita terasa. Z malo domišljije jo možno prostor preurediti v funkcionalen dnevni prostor (zimski vrt, letna kuhinja, itd). Prostor je povezan z vrtom za objektom, ki je orientiran proti vzhodu in jugu.

Kljub temu, da je hiša primerna za bivanje, je potrebna obnove. Spodnja etaža je grajena iz kamna in je v zelo dobrem stanju. Zgornji del objekta je kombinacija kamna in lesa.

Unikatni ohranjeni kosi pohištva pričajo o bogati zgodovini objekta.Lepo ohranjeni so posamezni elementi objekta, kot je zunanji balkon, imenovan tudi »gang«, oboki nad vhodnimi vrati in okni ter notranje stopnišče.

Hiša je primerna predvsem za kupce, ki cenijo pridih zgodovine in nameravajo ohraniti prvotno zasnovo objekta, saj se stavba nahaja v območju varstva kulturne dediščine.

Objekt je priključen na vodovodno, električno, telekomunikacijsko, plinovodno (pripeljano do objekta) in javno kanalizacijsko omrežje za odpadne in meteorne vode.

Pogoj prodajalca je, da kupec nosi stroške plačila davka na promet z nepremičninami, v višini 2 %.

Za več informacij oz. ogled smo vam na voljo.

195.000,00 EUR

Prodaja: Hiša, Samostojna
Regija Gorenjska
Kraj Bled
Velikost: 131 m2
Parcela: 424 m2
Nadstropje: P+1
Leto: zgrajeno leta 1700
EI: EI v izdelavi
Priporoči prijatelju
Natisni

Želim ogled ali več informacij
Vaše podatke bo podjetje Salomon nepremičnine, Anže Nahtigal s.p. uporabilo izključno za obdelavo vašega sporočila in morebitno sklenitev pogodbe. Več informacij o varstvu osebnih podatkov in vaših pravicah najdete v Izjavi o zasebnosti.
031 392 921

Salomon nepremičnine

Naslov: Ulica Nikola Tesla 15, 1230 Domžale

Kontakt: 031/737-187 - Aleksander Gantar

Kontakt: 01/620-87-00

Email: aleksander@salomon-nepremicnine.si